Αλλαγές στις πληροφορίες τραγουδιών - Προτυποποίηση
- peloponnisios
- More than 150 posts user.
Αλλαγές στις πληροφορίες τραγουδιών - Προτυποποίηση
Μία αλλαγή που είδα πρόσφατα έχει να κάνει με την αφαίρεση από τις πληροφορίες του τι υπάρχει στην άλλη πλευρά του δίσκου. Έχω τη γνώμη ότι είναι καλύτερο να μην αφαιρείται τέτοια ένδειξη όπου υπάρχει αφού έτσι όταν ψάχνουμε ένα τραγούδι, η αναζήτηση θα μας εμφανίζει παράλληλα και την τούμπα του δίσκου. Μπορούμε έτσι να ακούμε και την άλλη πλευρά ή απλώς να βλέπουμε με ποιο τραγούδι συνταιριάστηκε το τραγούδι που μας ενδιαφέρει και ποιες άλλες πληροφορίες υπάρχουν για αυτό.
Υπόψιν ότι δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά. Άλλωστε κι εγώ στο παρελθόν μπορεί να έχω αφαιρέσει την άλλη πλευρά από τις πληροφορίες χωρίς να το καλοσκεφτώ ή να έχω κάνει αλλαγές που δεν ήταν σωστές.
Re: Αλλαγές στις πληροφορίες τραγουδιών - Προτυποποίηση
Όταν χρησιμοποιούμε βάση δεδομένων και όχι απλή λίστα, έτσι κι αλλιώς μας δίνετε η δυνατότητα να αναζητήσουμε την πληροφορία για την πίσω πλευρά, με τον κωδικό του δίσκου, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε προβλήματα με επανάληψη αυτής της πληροφορίας
- peloponnisios
- More than 150 posts user.
Re: Αλλαγές στις πληροφορίες τραγουδιών - Προτυποποίηση
Πάνω σ' αυτό που λες, ναι, πράγματι, τα πολλαπλά αποτελέσματα είναι ένα θέμα που δεν το είχα σκεφτεί. Από την άλλη, είναι μεγάλη ευκολία να βρίσκεις με μία αναζήτηση και τα δύο τραγούδια του δίσκου, ειδικά όταν ο αριθμός καταλόγου δεν είναι περασμένος παντού ή με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, στην αναζήτηση είναι δύσκολο να βρεις αποτελέσματα μόνο με αριθμό καταλόγου/μήτρας. Το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και δεν βρήκα αυτό που έψαχνα, δεν ξέρω γιατί. Μέχρι να γράψει και κανένας άλλος για να δούμε ποια είναι γενικά η αίσθηση επ' αυτού, μήπως να βρίσκαμε μια μέση λύση; Π.χ. να μην αφαιρείται η άλλη πλευρά από τραγούδια που συνήθως δεν δίνουν πολλαπλά αποτελέσματα ενώ σε όσα έχουν πολύ κοινούς τίτλους να μην προστίθεται (ή και να αφαιρείται αν παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα). Δηλαδή να εφαρμόζαμε την κρίση μας ανά περίπτωση παρά να ακολουθούσαμε έναν γενικό κανόνα. Λέω τώρα, ας πει και κανένας άλλος...