WIKI
- max
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
Re: WIKI
Εκτός κι αν συναποφασίσουμε - και μπορούμε να το κουβεντιάσουμε εδώ - πως καταγράφουμε γενικότερα τις εκφράσεις της αργκό της εποχής.
- αεροκωπηλάτης
- More than 100 posts user
1)η σελίδα αφορά αυτό που αφορά (το «ρεμπέτικο») και όχι εν γένει την αργκό
2)το ζήτημα της αργκό είναι «λυμένο» κατά το δυνατόν, καθώς έχουν εκδοθεί ποικίλα γλωσσάρια και λεξικά ειδικά της αργκό (από αυτό του Πικρού μέχρι του Καπετανάκη, του Δαγκίτση, του Ζάχου κλπ) και δεν βλέπω γιατί να καθόμαστε να αντιγράφουμε.
Δηλαδή, για μένα νόημα έχει αυτό που λέει ο τίτλος «Ρεμπέτικο λεξιλόγιο»: ποιες λέξεις, τοπωνύμια, κύρια ονόματα, τα οποία περιέχονται στα ρεμπέτικα τραγούδια, χρήζουν επεξήγησης για τις σημερινές γενιές ανθρώπων. Δεν πρόκειται δηλαδή μόνο για λέξεις αργκό, που έτσι κι αλλιώς συναντάμε πολλές στα ρεμπέτικα τραγούδια και θα τις επεξηγούμε μέσω των αργκοτολογικών πηγών που προανέφερα, αλλά πρόκειται και για τοπωνύμια, κύρια ονόματα κλπ που ενδεχομένως χρήζουν ερμηνείας και ασφαλώς δεν περιλαμβάνονται σε αργκοτικά λεξικά (βλέπε για παράδειγμα «Λαναρά» που έφτιαξα λήμμα).
κι έχω δυο λόγια να σου πω, και ξαναγείρε πάλι
- max
- More than 150 posts user.
- Επικοινωνία:
- αεροκωπηλάτης
Προσπάθησα να διορθώσω το "Πέντε μάγκες" του Γ. Τσαούς (έχει 6-7 λάθη) αλλά μπα...
Μετά στη σελίδα που θες να επεξεργαστείς, πατάς επεξεργασία πάνω προς τα δεξιά και μετά αποθήκευση.
(εάν δεν έχεις συνδεθεί δεν θα υπάρχει σύνδεσμος "επεξεργασία)
Με τον ίδιο τρόπο που επεξεργάστηκες το γλωσσάριο. Τί ακριβώς δεν σου δουλεύει;
- αεροκωπηλάτης
Σύγκρουση επεξεργασίας: Πέντε μάγκες
Κάποιος άλλος χρήστης έχει αλλάξει αυτή τη σελίδα από τότε που αρχίσατε να την επεξεργάζεστε. Στο επάνω τμήμα βρίσκεται το τρέχον κείμενο της σελίδας. Οι δικές σας αλλαγές εμφανίζονται στο κάτω τμήμα. Θα πρέπει να ενσωματώσετε τις αλλαγές σας στο τρέχον κείμενο. Μόνο το επάνω τμήμα θα αποθηκευθεί όταν πατήσετε "Αποθήκευση σελίδας".
Μάλλον δεν το "έχω"...
Πρώτη φορά βλέπω αυτό το μήνυμα. Ίσως κάποιος άλλος την ιδια στιγμή κάνει αλλαγές και για να μην υπάρξει πρόβλημα επικάλυψης εμφανίζεται το συγκεκριμένο μήνυμα. Λογικά εάν ακυρώσεις τις αλλαγές και ξαναπροσπαθήσεις θα δουλέψει. Θα το κοιτάξω.