Να βελτιώσω λέει, δεν λέει ούτε να αλλάξω ούτε να προσποιηθώ κάποια άλλη. Δεν ζητάει συμβουλή για να γίνει μίμος! Άρα λοιπόν που βασίζεται η προτροπή σου:BLEKOS έγραψε:... δεν ξερω πως να βελτιωσω τη φωνη μου ρε γμτ....κανεις εδω μεσα που να κατεχει καμια τεχνικη;
Μην προσπαθησεις να αλλαξεις τιποτα!
και:
Δεν ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ (τουλάχιστον, αφού διευκρινίζεις πως δεν είναι) σαν προτροπή προς κάποιον να μείνει στάσιμος; Τι θα πει μια χαρά; Σε σχέση με ποιόν και με τι; Εδώ έχουμε έναν νέο (απ' όσο ξέρω) άνθρωπο, που ενδιαφέρεται να πάει παρακάτω και οφείλουμε να τον παρακινήσουμε να ψαχτεί και να βελτιώσει ότι μπορεί (και θέλει). Αυτό εμένα μου ακούγεται απλούστατο! Λυπάμαι αν παρεξήγησα την πρόθεσή σου, αλλά τουλάχιστον η διατύπωσή σου δεν με βοήθησε για το αντίθετο.εγω μια χαρα σε βρησκω..
Υ.Γ.:
Δεν το προτείνω σε καμία περίπτωση και συμφωνώ πως ο κάθε άνθρωπος πρέπει να τραγουδάει με τη φωνή του, αλλά ο Μάρκος που αναφέρεις και πολλοί άλλοι (όπως ο Κυρομύτης π.χ.) δεν είχαν αυτή τη φωνή. Την προσποιούνταν! Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που θαυμάζεις! Μπορείς να το επιβεβαιώσεις στις τελευταίες ηχογραφήσεις του Μάρκου, όπου έχει πια κουραστεί και δεν προσποιείται την βαριά φωνή, αλλά το ομολογεί κι ο Κυρομύτης, που λέει πως του ζητάγανε οι εταιρίες να προσποιείται τη φωνή του Μάρκου (που κι αυτουνού ήτανε φτιαχτή), για να τον ανταγωνιστούνε! Τέλος, δεν διαφωνώ πως και ο Μάρκος και ο Κάβουρας ήτανε "γαμώ τους τραγουδιστές" όπως λες, αλλά αφού ρωτάς, ναι, ο Κάβουρας ήτανε καλύτερος τραγουδιστής (το ερμηνευτής είναι μια άλλη υπόθεση...).Ακουω που και που ανθρωπους σημερα να τραγουδανε το ρεμπετικο εχοντας μια ψευτικη μαγκικη προφορα.. Ε αυτο ειναι πολυ απωθητικο για μενα!!
Σου δωσε μια φωνη ρε φιλε ο θεος αυτην χρησημποιησε!!
Το ρεμπετικο και το τραγουδι γενικα δεν πρεπει να ειναι ηθοποια.. Πρεπει να αισθανεσαι αυτο που τραγουδας.. Ο Μαρκος και ολοι σχεδον η ρεμπετες δεν υποκρινοντουσαν τους μαγκες, ηταν μαγκες.. Ετσι ηταν η φωνη τους..
Ο Καβουρας ειχε πιο ωραια και πιο γλυκια φωνη απο τον Μαρκο.. Ηταν ομως καλυτερος τραγουδιστης?? Και η δυο ηταν και γαμω τους τραγουδιστες..
Γιατι και η δυο τραγουδουσαν μεσα απο την καρδια τους..