ΝΕΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ
Το πόσο αυθεντικός είναι ο Γκολές το διαπιστώνει κανείς αν τον πετύχει εκτός επαγγελματικού χώρου. Είχα την τύχη να τον ακούσω σε περιθωριακό μεταμεσονύχτιο μαγαζάκι της Πάτρας μόνο του με μια κιθάρα. Έτσι όπως ήταν και βραχνιασμένος νόμιζε κανείς ότι άκουγε δισκάκι του '30. Μεγάλη αδυναμία στο Τζουανάκο πάντως!
Δικά του τραγούδια έλεγε και φέτος στα Μάνταλα όταν και όποτε έκανε κέφι. Πολύ καλό μπουζούκι και αρκετά καλή βαρειά φωνή και ο γιός του που βαδίζει στα βήματα του πατέρα του.
Κι εγώ έχω ακούσει για τον Καλφάτη και θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες. Βαγγέλη για κάνε κάτι με τις ηχογραφήσεις.
Όσο για τον Γκολέ βαρύς κι ασήκωτος μεγάλος μάγκας και μέγας πότης και γλετζές.
Υπάρχει μεγάλο κοινό πάντως που ψάχνεται με το ρεμπέτικο και πολύ μεγάλο κοινό που δεν ψάχνεται αλλά αν του κάτσει ακούει πολύ ευχάριστα. Οπότε λίγο πολύ είναι στο χέρι όσων γνωρίζουν στέκια όπου παίζεται ακόμα καλό ρεμπέτικο να τα διαφημίζουν και να πηγαίνουν και παρέες που αν και δεν έχουν μεγάλη σχέση τουλάχιστον τους αρέσει να ακούνε. Μόνον με αυτό τον τρόπο μπορούν να επιβιώσουν μαγαζιά που ακόμα κρατούν την αυθεντικότητά τους. Και βέβαια νομίζω πως όσοι παίζουν μουσική δεν θα πρέπει να χάνουν την ευκαιρία σε ταβερνάκια να βγάζουν τα όργανά τους και να παίζουν. Με έκπληξη παρατηρώ ότι οι περισσότεροι μαγαζάτορες και οι περισσότεροι θαμώνες γουστάρουν να ακούνε ακόμα κι αν δεν ξέρουν τα τραγούδια.
- giorgos100
- More than 100 posts user
Ανεβασε φιλε τις ηχογραφησεις του Καλαφατη αν θες!!!vagelis16 έγραψε:Ο ΤΖΟΥΑΝΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΓΚΟΛΕ. ΩΣΤΟΣΟ Ο ΓΚΟΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ. ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ , kokona ΚΑΙ rebetika, ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΞΥΝΤΑΡΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΠΡΟΜΑΛΛΗΣ ΛΙΓΟ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΞΥΝΤΑΡΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΟΥΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.