«ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
kostops
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2005 11:42 pm

#43 Δημοσίευση από kostops »

Και να σκεφτεί κανείς πώς προστατεύουν και διαφημίζουν μέσω ιστοσελίδων τη μουσική τους παράδοση τα αραβικά κράτη, οι νιγηριανοί, οι σιαμέζοι, οι περουβιανοί κ.ο.κ. Ακόμα και το Υπουργείο Πολιτισμού της Αυστραλίας (!!!) ασχολήθηκε με το ρεμπέτικο, στα πλαίσια διάσωσης των μουσικών πολιτισμών των εθνικών μειονοτήτων της χώρας τους.

mpletsas
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 07:28 pm

#44 Δημοσίευση από mpletsas »

Με συγχωρείτε που ξαναεπεμβαίνω στην συζήτηση. Δεν είμαι σίγουρος όμως πλέον ότι θα ήθελα να χρηματοδοτηθεί από το κράτος μία «εξαγορά» του αρχείου των ηχογραφήσεων ελληνικής μουσικής. Ίσως και οι δημόσιες εκκλήσεις ημών των θαμώνων, να λειτουργούν, χωρίς να έχουμε καμια τέτοια πρόθεση, ως είδος «λόμπυινγκ» για να εξασφαλισθεί κάποτε γερό τίμημα προς όλους τους συλλέκτες.

Δεν διαφωνώ ότι, σε σύγκριση με τα τεράστια ποσά που πετιένται προς όφελος κάτι θολοκουλτουριάρηδων, τα όποια λεφτά για το εν λόγω Αρχείο της μουσικής της Ρωμιοσύνης θα πιάναν τόπο χίλιες φορές παραπάνω. Όμως, το όποιο τίμημα θα είναι τεχνητά υψηλό, με την έννοια ότι η «σπανιότητα», το «συλλεκτικό» κλπ της ηχητικής πληροφορίας (όχι του ιδίου του δίσκου) το δημιουργούν οι ίδιοι οι συλλέκτες, με το να φυλάνε κρυμμένα τα τραγούδια, επί τη προσδοκία οικονομικών ωφελών στο μέλλον.

Άν υπήρχε πχ μια σελίδα και όλοι εθελουσίως ανεβάζαν ό,τι είχαν (λέμε τώρα), θα μπορούσαμε να τα ακούμε δωρεάν και το κράτος απλώς θα φρόντιζε για την οργάνωση του αρχείου κλπ, χωρίς να χρειάζεται να καταβάλει «λύτρα».

Βεβαίως, αν δημιουργηθεί το αρχείο που επιδιώκει ο φίλος Ταξηντομουν και οι συνεργάτες του και πάλι θα είναι μια λύση, γιατί θα είναι προσβάσιμα. Η διαφορά, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίπτωση είναι ότι θα είναι μερικοί συλλέκτες (αρκετά) πλουσιότεροι και όλοι εμείς οι υπόλοιποι μισό ευρώ φτωχότεροι. Δεν με πειράζει αυτό ασφαλώς. Με πειράζει ότι θα είναι σαν να καταβάλονται «λύτρα» και να επιβραβεύεται το καταχρηστικό συλλεκτιλίκι.

Γι'αυτό και πάλι θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο TUXEDOMOON1 που αυτοβούλως ανέβασε το τραγούδι, και ήρθη πάνω από τα κοινά μέτρα.
Τελευταία επεξεργασία από mpletsas σε 17 Ιαν 2009 10:17 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Χασκίλ
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 560
Εγγραφή: 27 Δεκ 2006 11:53 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

#45 Δημοσίευση από Χασκίλ »

TUXEDOMOON1 έγραψε:Επειδη μιλησες για την οικογενεια σου θα σου πω τα εξης ¨Ο Χατζηχρηστος ο Μαρκος και αλλοι ειχαν και εκεινοι ,δεν πρεπει αυτοι να παιρνουν δικαιωματα απο τα τραγουδια τους για να εισπρατουν για το κοπο τους απο την στιγμη που ηταν επαγγελματιες και ζοιυσαν απο αυτο ,γιατι δηλαδη να κυκλοφορουν ολα στο τσαμπα.Οτι εχει αξια πρεπει να πληρωνεται,για κατασκευσματα τυπου Καρβελα,Βισης και ολους τους σημερινους δεν δινουμε ουτε μισο ευρω αλλα οτι εχει αξια πρεπει να πληρωνεται και μη μου πει κανεις οτι η κασετινα του τσιτσανη ηταν ακριβη γιατι θα τρελαθουμε τελειως.Ολα εχουν ενα μικρο αντιτιμο ,αλλιως τοτε φωναξτε οποιον μουσικο θελετε να σας παιζει τσαμπα,ολη αυτην συλλογη που εχω κανει την εχω ξεκινησει μονο για το μερακι και συνεχιζω σημερα ,στο σημειο που εχω φτασει ομως θελω να πιστευω οτι δεν μπορω να την κρατησω και πρεπει να την δουν ολοι ,αλλα οχι του στυλ παρτε κοσμε ,αυτο θα υποτιμησει ολη την προσπαθεια που γινεται οχι μονο απο μενα αλλα και απο αλλους δεν τα θελω για μενα αλλα για ολους αλλα πρεπει να μπουν ορισμενα πραγματα στην θεση τους
Μακάρι όλοι οι συλλέκτες να μιλούσαν έτσι!

Να είσαι καλά, συνονόματε και να προσφέρεις αυτό που μπορείς με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς όπως λες να υποτιμάς την προσπάθεια και τον κόπο σου.

Μετά τιμής, Χασκίλ Στέλλα :)

Άβαταρ μέλους
jpez
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 186
Εγγραφή: 15 Ιαν 2005 08:55 pm

#46 Δημοσίευση από jpez »

Το Μάρκο, το Χατζηχρήστο και τους λοιπούς τους ρώτησες εάν θα θέλαν τα τραγούδια τους να μένουν αραχνιασμένα στα μπαούλα; Μήπως ο καθένας τους ήθελε κάτι να εκφράσει που τελικά βλέπουμε ότι είναι αυθεντικό και διαχρονικό , σε αντίθεση με τα μουσικά σκουπίδια που μας βομβαρδίζουν εδώ και πολλά χρόνια στη σύγχρονη εποχή; Με τραγούδια που κανείς δεν τα θυμάται σε δυο-τρία χρόνια αφότου κυκλοφορούν; Είναι και βαθύτερο θέμα παιδείας. Γιατί να στερείς εσύ από το παιδί μου τον πολιτισμό του, επειδή πλήρωσες πέντε φράγκα παραπάνω;
Τι το παράλογο να ζητάει ο άνθρωπος αυτο που του ανήκει? Τα χρήματα που έχει δώσει τουλάχιστον γιατί να μην τα πάρει πίσω? Εάν είχε την οικονομική ευχέρεια να μας τα δώσει τζάπα πιστευώ πως θα μας τα δινέ. Εάν τα επαίρνε τζάμπα πιστεύω πως θα τα έδινε και τζάμπα. Άλλα ο άνθρωπος έχει δώσει κάποια λέφτα και εχεί καταβάλλει κόπο να τα πάρει. Ορθός λοιπον πιστεύω πως ζηταεί ο άνθρωπος τουλάχιστον αυτά που εχεί δώσει ο ίδιος. Εγώ πάντως θα ήθελα ο κύριος Σταύρος Κουρουσης να μην βγάινει χαμένος απο τον κόπο που έχει καταβάλλει αλλά κερδισμένος. Αυτό είναι το σώστο κατά την γνώμη μου..
Κι εγώ σας λέω και το εξής αφού το πάμε στο χρηματικό: Αν μαζευόμασταν κόσμος από αυτή εδώ τη σελίδα και λέγαμε ο καθένας "βάζω το Χ ποσό ώστε να αγοράσουμε όλη αυτή τη συλλογή και να τη διαθέσουμε στον κόσμο" είμαι σίγουρος ότι θα βγάζαμε όλα τα λεφτά κι ακόμα περισσότερα που χάλασε ο ίδιος για να τα αποκτήσει. Όμως είμαι σίγουρος ότι και πάλι δεν θα τα δίνανε.
Αυτό σώστο το βρίσκω...

Άβαταρ μέλους
ntouzenis
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 618
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2005 12:54 pm
Τοποθεσία: Χανιά

#47 Δημοσίευση από ntouzenis »

Ειπωθηκαν πολλα σωστα παραπανω. Η αμφιβολια του Μπλετσα για το αν τελικα αξιζει τον κοπο να γινει απο Δημοσιο φορεα ενα τετοιο αρχειο, πραγματικα σηκωνει συζητηση μια κι εγω εχω τις ιδιες ακριβως υποψιες και αναστολες ...
Αν δεν σταθουν οι οποιοι ενασχολουμενοι στο υψος του καθηκοντος αυτου και ξηγηθουν αρπαχτη, κονομα και γιούρια οπως εγινε με το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ πραγμα που ειχαν δυστυχως για μας οι Τουρκοι οταν κατοικοεδρεύαν εδω (στην Κρητη τουλαχιστον ειχαν ...) οπου πριν απο μερικα χρονια φαγανε τεραστιο χρημα με την δικη μας εντυπωση οτι θα γινει ενα "αρχειο" ιδιοκτησιων κι αυτοι πηγαν και καναν κτρια και γραφεια χλιδατα, πηραν αυτοκινητα, εξοπλισμους κλπ φαγανε τον αγλεωρα και με τα συνολικα χρηματα ειχαν κανει μονο το 20 % και στο φιναλε η Ε.Ε. μας ζητησε ΟΛΑ τα λεφτα πισω (που τα γυρισαμε) συν προστιμο νομιζω ...
Αρα με μαθηματικη ακριβεια, μοιραια και λυπαμαι που το λεω, ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ειτε αρχειο μουσικης γινει, ειτε αρχειο βυζαντινης μουσικης, ειτε ζωγραφικης, ειτε αρχιτεκτονικης, ειτε παραδοσιακων φορεσιών, ειτε καταγραφης εθιμων κλπ κλπ

Επειτα για να συνηγορησω στις επαναλαμβανομενες απο τον Σταυρο (TUXEDO) θεσεις του για το δίκιο του συλλεκτη θα πω ενα παραδειγμα. Εδω και 3 χρονια απο ενα παλιατζιδικο προμηθευομαι δισκους γραμμοφωνου στην τιμη απο 20-30 ευρω ο ενας. Καμμια φορα καποιοι δισκοι πανε και 50 οπως το "Ενα βραδυ που βρεχε" του Γουναρη σε αριστη κατασταση. Αν παρω μαζεμενους κοβω καποια λεφτα αρα ας βαλουμε γυρω στα 18 ευρω το κομματι. Πιστευω και στο Μοναστηρακι και αλλου οποισδηποτε απο εμας μπορει να βρει παλιους δισκους. Αν ειμαστε λοιπον τοσο θιασωτες του "δωρεαν δότε..." ας πανε οι πρωτοι διδαξαντες να το κανουν !!!
Ειμαστε 1.000 μελη εδω ας πουμε σημερα, λογικα με ενα δισκο ο καθενας θα μπορουσαμε να βαλουμε ατακα κι επι τοπου 2.000 τραγουδια ... λεμε τωρα αφου τα πιο πολλα εχουν ηδη βγει ...
Προσωπικα εχω ανεβασει αρκετο υλικο απο τετοιους δισκους και απο τραγουδια που βρηκα παλιοτερα απο αλλες πηγες.

Στην παρακληση-διαταγη ;) του μορτιμερ για αμεσο ανεβασμα στη σελιδα δε συμφωνω. Καθενας στα δικα του πραγματα εχει "εξουσια" και μπορει να θελει να το κρατησει για παρτη του. Τι να κανουμε δλδ ; Θα τον μαστιγωσουμε ; Μπορει ναναι ενα γραφτο ας πουμε του ταδε ηρωα του '21 ή καποια επιστολη ή ενας πινακας, οπως μια θεια της γυναικας μου εχει εγγραφα ενος Κρητικου οπλαρχηγου για τα οποια δεν εχει ιδεα το ιστορικο αρχειο Κρητης (που εινα ιπολυ ενημερωμενο !) Κακως βεβαια αλλα αφου φοβαται μηπως τα χασουνε ή θελει ναχει την αποκλειστικοτητα ... τα κραταει ... Και λετε ναναι η μονη ;;
Πιστευω οτι καθενας ανεβαζει εδω υλικο γιατι παιρνει κιολας !! Υπαρχει μια αισθηση ανταποδοτικοτητας ... γιατι οσο ναναι το 25 % του ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΗΛΑΜΠΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ απο εταιρειες και αυτο ειναι μεγαλο ποσοστο !!

Και σχετικα με την ιδεα για αγορα συλλογων παλι του μορτιμερ με βρισκει εντελως συμφωνο !! Αυτη τη στιγμη μπορω να ψαξω για εκεινες τις 2 συλλογες !! Τη μια δεν την εχω δει ... απο την αλλη εχω δει καμμια 10ρια σαν δειγμα και θυμαμαι μεγαλης επιφανειας δισκους Αμερικανικους εκ των οποιων καποια του Γκαντινη αρα πριν το 1930.
Εστω οτι εγινε η συλλογη χρηματων με 1 ευρω μονο ο καθενας ή αντε 2 και 3. Ποιος ή ποιοι θα κανουν τα παζαρια ;; Θα τους εμπιστευτουν οι αλλοι ;; Και μετα ...τους πηραμε τους δισκους !! Ποιος τους κραταει ;; Θα τους μοιρασουμε ;; Τους βαζουμε σε θυριδα ;; κλπ κλπ
Δεν αντιλεγω, απλα ψαχνω λυσεις ...

Άβαταρ μέλους
mortimer
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 23 Αύγ 2006 02:16 pm
Τοποθεσία: Αθήνα

#48 Δημοσίευση από mortimer »

ntouzenis έγραψε: Στην παρακληση-διαταγη ;) του μορτιμερ για αμεσο ανεβασμα στη σελιδα δε συμφωνω.
Μπορείς να μου πεις πού ακριβώς όμως μίλησα για ανέβασμα στη σελίδα; Και μάλιστα παράκληση και διαταγή και άμεσα κιόλας ! :shock: :? :lol:
Επιτέλους δεν μπορεί να προσάπτει ο καθένας ό,τι του κατέβει στον άλλον, όχι άλλη επιπολαιότητα!
Και αυτό πού λες ότι υπάρχουν έγγραφα που τα κρατάει η θειά σου και δεν τα δίνει δεν σε τιμάει και πολύ. Κράτα βρε αδερφέ τα έγγραφα -είναι τα ίδια κειμήλια- αλλά πες μας και σε μας τους υπόλοιπους τι έγινε, βγάλε ένα αντίγραφο με κάποιο τρόπο. Γιατί να στερείς αυτούς τους θησαυρούς από τα παιδιά μου και απο μένα; Που στην τελική ο Κρητικός οπλαρχηγός που αναφέρεις μπορεί να αγωνιζόταν μαζί με τον πατέρα μου ή τον πατέρα του τάδε. Διψάω και εγώ για αλήθεια και για γνώση, γιατί μου τα στερείς;

Μίλησα ΞΕΚΑΘΑΡΑ για πρόσβαση στα τραγούδια με οποιονδήποτε τρόπο. Να μην είναι κλειδωμένα στα μπαούλα. Ναι το καλύτερο για μένα θαταν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά. Αλλά ΝΑΙ αφού δεν γίνεται έτσι ας υπάρχουν σε σιντί στα δισκοπωλεία να πληρώνουμε ένα αντίτιμο.

Να μπορούμε να τα βρούμε βρε αδερφέ, να μπορώ να ακούσω ! Γιατί να μου στερείται (και στερείτε) αυτό το δικαίωμα;
Οχι άλλη επιπολαιότητα !

mpletsas
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 07:28 pm

#49 Δημοσίευση από mpletsas »

Κι αν ακόμα ήταν δυνατόν να ξεπεραστούνε τα πρακτικά εμπόδια που ανέφερε ο Γιώργος (ntouzenis), και φτιάχνανε 100 άτομα ένα κοινό «ταμείο» για την αγορά δίσκων που λείπουν από την σελίδα, θα συνέβαινε δυστυχώς το εξής:

Με το που θα μαθεύονταν στην πιάτσα ότι κυκλοφορεί ένας τόσο δυνατός παίκτης με αυξημένη αγοραστική ικανότητα, θα πολλαπλασιάζονταν αμέσως οι τιμές των δίσκων από κερδοσκοπία των κατόχων τους.

Ρίζα του προβλήματος είναι η προσδοκία οφέλους. Είναι δύσκολο να «καλλωπιστεί» αυτή η αλήθεια.
mortimer έγραψε:Και αυτό πού λες ότι υπάρχουν έγγραφα που τα κρατάει η θειά σου και δεν τα δίνει δεν σε τιμάει και πολύ.
Θεία του είναι, δεν είναι κόρη του να φέρει ευθύνη. Τί να κάνει, να την καρφώσει; Συζήτα χωρίς να είσαι εριστικός.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”