Streaming τραγουδιών

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
mpletsas
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 06 Σεπ 2004 07:28 pm

Streaming τραγουδιών

#1 Δημοσίευση από mpletsas »

Κάνοντας ένα τραγούδι από τα αποτελέσματα drag-and-drop στο winamp (ή σε άλλο πρόγραμμα) μπορείτε πλέον να κάνετε stream (να το ακούτε δηλαδή χωρίς να χρειάζεται να το κατεβάσετε ολόκληρο πρώτα) όσο είστε συνδεδεμένοι στη σελίδα. Έτσι ήταν και παλιά και θυμάμαι έβαζα σε μια λίστα όλα τα καινούργια και παίζανε με τη σειρά. Είχε χαλάσει από κάτι αλλαγές αλλά τώρα ξαναδουλεύει (στο 99% των περιπτώσεων).

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (Ο λόγος που δεν δουλεύει πάντα και τί μπορούμε να κάνουμε)

Παρατήρησα ότι τα τραγούδια που βγάζουν το πρόβλημα γίνονται download κανονικά αλλά δεν γίνονται stream, παρόλο που και στα δύο αντιστοιχεί το ίδιο URL. Άρα το πρόβλημα είναι του winamp (ίσως το έχουν και άλλα προγράμματα). Ψάχνοντας βρήκα ότι δεν την παλεύει με URL μακρύτερα από 260 χαρακτήρες. (Τα γράφει εδώ: http://forums.winamp.com/showthread.php ... did=188985)

Ως Έλληνες είμαστε άτυχοι γιατί οι ελληνικοί χαρακτήρες στα URL μετράνε τριπλοί (γίνονται urlencode: %hh, όπου h ένα δεκαεξαδικό ψηφίο). Για παράδειγμα:
1final_download.php?file_name=αρχείο&username=θαμώνας&_8id=session

μήκος=58+x+10+y+6+32=106+x+y

Άρα πρέπει x+y<260-106=154. Άμα αυτά όμως είναι με ελληνικούς χαρακτήρες πάει διά τρία, οπότε βγαίνει καμιά 50αριά το πολύ, ενώ τα file_name στη βάση το υπερβαίνουν αυτό (φθάνουν μέχρι 80). Οπότε δε μπορούν να γίνουν και πολλά, άντε να κοντύνει λίγο το url να παίρνει περισσότερα.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”