Ο μαστουρας

Ανακοινώσεις και τυχόν προβλήματα στη ρεμπετοσελίδα (πχ προβληματικό τραγούδι - πρόβλημα σύνδεσης - λάθος στοιχεία σε τραγούδι κλπ).
Απάντηση
Μήνυμα
Συγγραφέας
tasosaigaleo
More than 50 posts user
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 20 Δεκ 2006 04:12 am

Ο μαστουρας

#1 Δημοσίευση από tasosaigaleo »

Σημερα ανεβηκε στη σελιδα το τραγουδι "Ο μαστουρας" του Μαρκου στις "κανονικες" στροφες.Ετσι οπως το ακουσα ακουγεται πιο σωστο οντως.Το κομματι ομως ετσι βγαινει 3'37" χρονος ο οποιος δεν ειναι δυνατον να αντοιστοιχει σε ενα δισκο 10 ιντσων οπως ηταν ολοι οι δισκοι που κοπηκαν στην Ελλαδα μετα το 1930.Η εκτελεση που ξεραμε μεχρι τωρα εχει χρονο 3'07".Και γενικοτερα απο οσα ξερω οι ηχογραφησεις δεν μπορουσαν να ξεπερασουν τα 3'15".Πολλα κομματια κοβονται αποτομα στη δισκογραφια λογω χρονου.
Στους "Λαχαναδες" του Παπαζογλου ειναι γνωστο οτι μονο η 1η εκτελεση με το Στελλακη εχει το τελευταιο τετραστιχο και μολις τελειωνει τα λογια σταματαει και το τραγουδι χωρις να κλεισει με μελωδια στο 3'12" σε επομενη εκτελεση με το Ρουκουνα δεν υπαρχει το τελευταιο τετραστιχο(οπως και σε ολες τις υπολοιπες) καθαρα για λογους χρονου και για να μπορεσει να κλεισει το κομματι με τη μελωδια και οχι καπακια μετα τα λογια.Αυτη η εκτελεση φτανει τα 3'14".
Τελικα τι εγινε με το "μαστουρα"?

Άβαταρ μέλους
ikarus260
More than 100 posts user
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2006 01:47 pm

#2 Δημοσίευση από ikarus260 »

Noμίζω όπως το ακούω, ότι παραείναι αργό στον ρυθμό για να είναι έτσι ακριβώς. Θέλει λίγο πιο πάνω σίγουρα, δεν μου πάει κάτι καλά σ' αυτές τις στροφές...

ΘΑΝΑΣΗΣ
More than 150 posts user.
Δημοσιεύσεις: 393
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 08:30 am
Τοποθεσία: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ

#3 Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Εγώ τόχω από ένα LP , είχε κυκλοφορήσει σε κουτί με 4 LP , με διάρκεια καθαρή 3.15 . Έφερα αυτό που συζητάμε στα 3.15 δεν έχει τίποτα παραπάνω , άρα μάλλον αυτός είναι ο σωστός χρόνος . Τάσο την ίδια γνώμη έχω και γω για το χρόνο ενός 78άρη , γιαυτό "Φραγκοσυριανη" , "Κουβέντα με το χάρο " παίζονται λίγο γρήγορα για να χωρέσουν , αλλά σε μια συζήτηση εδώ με πήραν από τα μούτρα ( μεταφορικά) και δεν επιμένω γιατί δεν έχω αποδείξεις γραπτές .
Η ΖΩΗ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ

Απάντηση

Επιστροφή σε “Ανακοινώσεις - Προβλήματα - Διορθώσεις”